Heb jij thuis al slimme rookmelders hangen? 

rookmelder

Wanneer je een woning hebt is het belangrijk om verschillende rookmelders in huis op te hangen. Eigenlijk is een rookmelder verplicht op elke verdieping. Het veiligste is zelfs om er een te hangen in elke ruimte. Een rookmelder is een melder die rook of brand kan detecteren waardoor er een alarm afgaat wat betekent dat er rook of brand in de buurt is. Op deze manier wordt je hierdoor gewekt en wordt je aandacht getrokken zodat jij actie kunt ondernemen. Tegenwoordig zijn er ook slimme rookmelders. Heb jij er thuis al een hangen?

Wat is een slimme rookmelder? 

Slimme rookmelders zijn rookmelders die snel rook of brand kunnen detecteren. Op deze manier wordt er snel alarm geslagen, waardoor jij snel actie kunt ondernemen. Maar wat is een slimme rookmelder precies? Een slimme rookmelder detecteert niet alleen rook of brand, en laat een signaal horen wanneer je thuis bent. Ook kan een slimme rookmelder je op de hoogte brengen wanneer je niet thuis bent. Je kunt de rookmelder via een app met je telefoon verbinden waardoor jij altijd op de hoogte gehouden kan worden wanneer er bijvoorbeeld brand is bij jou in huis. 

Waarom moet ik thuis een rookmelder ophangen? 

Je moet thuis een rookmelder ophangen zodat jij altijd op de hoogte gebracht kunt worden wanneer er rook of brand bij jou thuis gesignaleerd wordt. Wanneer je ligt te slapen kun je er bijvoorbeeld pas laat achter komen dat er brand is bij jou thuis. Een rookmelder brengt je tijdig op de hoogte waardoor niet een hele woning verloren gaat. Tegenwoordig bestaan er ook slimme rookmelders. Hiermee krijg je ook buitenshuis een melding wanneer er brand is bij jou thuis, zo kun je ook snel actie ondernemen wanneer je niet thuis bent!