Zoek je een makelaar in Den Haag?

Wil jij jouw huis verkopen of wil jij een huis kopen? Denk dan na over een makelaar in Den Haag. Een makelaar kan jou helpen met het kopen en verkopen van een huis. Ze zullen verschillende zaken voor jou regelen zoals bijvoorbeeld zorgen voor professionele foto’s voor de verkoop van een huis. Ook kunnen makelaars jou helpen met verzekeringen.

Diensten van een makelaar

De verschillende diensten van een makelaar zijn het kopen, verkopen, verhuren, huren en beheren van een woning. Een makelaar in Den Haag kan je helpen met het verkopen van jouw huidige woning. Maar ook als je een woning wilt kopen of huren, kun je geholpen worden. Er wordt door een makelaar in Den Haag ondersteuning aangeboden bij verkoop of aankoopproces. Je wordt vaak volledig ontzorgd tijdens de verkoop van je huis of bij een zoektocht naar een nieuwe woning. Een makelaarsbedrijf kan ook je woning beheren en het gaan verhuren voor jou. Zo heb jij geen last van alle zorgen die er bij komen kijken.

Geschiedenis van makelaardij

Het woord makelaar verwijst naar een oud beroep. In de middeleeuwen kenden handelssteden met een stapelmarkt makelaars die transacties tussen koper en verkoper uitvoeren. De oudste uitspraak van het nederlandse woord makelare komt uit Brugge. Een middeleeuws overheidsbesluit uit Middelburg regelt hoe handelaars van buiten de stad verplicht waren om hun waren door bemiddeling van Middelburgse makelaars te verhandelen. Ook tijdens de latere handel via een goederen termijnbeurs kreeg de vorm door makelaars. In de 21e eeuw verwijst de term makelaar in het gebruik van spreken vooral naar de makelaar in onroerende zaken. In het oude Nederlands Burgerlijk Wetboek sprak het van onroerende goederen en verzekeringen. Maar het woord makelaar kan voor allerlei vormen van handelsbemiddeling worden gebruikt.

white and red wooden house miniature on brown table