Mis deze boxspring/bedden outlet van OmRa bedding niet!

bed

Mattress isolated on white background.

Vele mensen hebben dagelijkse problemen met hun slaapritme, dit komt meestal door een slecht matras. Dit is niet alleen irritant, maar ook gewoon slecht voor je gezondheid. Als je bijvoorbeeld in een slechte houding ligt, kan dit erg slecht zijn voor je rug, of als je langer wakker ligt dan kan dit veel invloed hebben op je bijvoorbeeld werk, dan os het aangeraden even bij de boxspring outlet/bedden outlet te kijken.

Wanneer je matras vervangen?

Afhankelijk van de kwaliteit is de gemiddelde levensduur van een matras 10 jaar. Dat zijn ongeveer zo’n 30.000 uur gebruik en maar liefst zo’n 150.000 gemiddelde beweging, dat zijn ongeveer zo’n 40 bewegingen per nacht.

Het juiste matras voor jou 

Vooral uw postuur speelt een zeer grote rol in het vinden van het juiste matras, een matras van koudschuim, bijvoorbeeld dit is een matras gemaakt van polyurethaan. Dit is namelijk een soort matras is namelijk geschikt voor zwaardere mensen dan, bijvoorbeeld polyether. Koudschuim heeft een meer open celstructuur. Hierdoor heeft het ook wel een veel betere veerkracht dan een matras gemaakt van de stof polyether. Ook ondersteunt koudschuim het lichaam erg goed, het is namelijk erg stevig. 

Een matras is namelijk nooit helemaal van bijvoorbeeld traagschuim gemaakt. Vaak is het ook alleen een bovenlaag, omdat het matras anders ook wel te zacht is. Traagschuim neemt namelijk langzaam ook weer zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Ook wordt het traagschuim steeds zachter en zachter door de lichaamswarmte. Een matras met de stof van traagschuim vormt zich meestal ook helemaal naar het lichaam en is dus ook uitermate geschikt, voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten. 

De kern van bijvoorbeeld een latexmatras is juist weer van rubber. Rubber is rekbaar en ook veerkrachtig. Vaak wordt er ook natuurlatex of bijvoorbeeld natuurrubber gebruikt en in sommige gevallen zelfs synthetische latex. Nadeel van een latexmatras is dat het warmer kan aanvoelen, rubber ademt namelijk zo goed als niet. Verder gaat een latex matras vaak ook minder lang mee dan bijvoorbeeld andere soorten matrassen. Een latex matras gaat zo’n zeven jaar mee, andere matrassen hebben ongeveer een gemiddelde levensduur van zo’n zeven jaar, andere matrassen hebben ongeveer een levensduur van zo’n 10 jaar.

Aangepast matras: Topdekmatras

Wil je nog meer slaapcomfort beleven? Een topper maakt je slaapbeleving wel een stukje luxueuzer. Daarnaast biedt een topdekmatras ook extra ondersteuning en ligcomfort, is ze ook een stuk makkelijker te keren en luchten ze meer, verlengt ze de levensduur van je matras. Bij veel winkels heb je namelijk keuze uit verschillende toppers van latex, foam of traagschuim. Let er wel op, een topper is niet echt een vervanger voor een grotendeels versleten matras.